Exterieurdesign718 Boxster S

Exterieurdesign

Doelgericht, niet speels. Zelfbewust, niet terughoudend. Laag, breed, vlak. Het design van de 718 modellen luidt met de sportieve, geprononceerde lijnen en duidelijk gedefinieerde vormen een nieuw tijdperk voor de Boxster en Cayman in.

De horizontale vormgeving van de luchtinlaten laat het front nog breder ogen – wat voor een nog imposantere uitstraling zorgt. De spatborden? Typisch Porsche. Ze liggen hoger dan de voorklep en sluiten mooi aan op het nieuwe design van de koplampen met hun markante binnenwerk en geïntegreerde led­dagrijverlichting.

De vormgeving van de zijkanten benadrukt het middenmotorconcept. De wielkasten zijn groot, om onderdak te bieden aan de maximaal 20 inch grote wielen. Eén ding is duidelijk: de 718 modellen zijn niet gebouwd om in de garage te staan. Ze zijn gebouwd voor puur rijplezier. Het is dus niet meer dan logisch dat de vorm van de portieren de rijwind in de richting van de grote luchtinlaten in de zijkanten stuurt. Dat zorgt voor een optimale luchttoevoer richting de nieuwe turbomotoren en daarmee voor superieure prestaties.

Een ander sportief detail: de nieuwe buitenspiegels met V­vormige spiegelvoet.

De stoffen kap van de 718 Boxster oogt in gesloten toestand vlak, kenmerkend voor een sportwagen. Met een druk op de knop opent en sluit hij volautomatisch in 9 seconden – zelfs tijdens het rijden met een maximale snelheid van 50 km/h.

De achterzijde van de 718 modellen staat symbool voor de sportieve topprestaties – en voor de topprestaties van onze designers. Hij oogt strakker, doelgerichter. En toch allesbehalve aangepast.

De achterlichten zijn vlak, met een driedimensionaal binnenwerk. De horizontale achterlichten beschikken elk over 4 ledspots voor de remlichten. Een accentlijst tussen de achterlichten laat de achterzijde nog breder ogen.

De daarboven geplaatste spoiler schuift bij een snelheid van 120 km/h automatisch uit, vermindert de opwaartse druk en zorgt daarmee voor nog meer stabiliteit.

Het 718 idee

Het principe van de middenmotor-sportwag

Karakter 718 Boxster

Exterieurdesign

Interieurdesign

Belangrijkste standaarduitrusting

Vermogen

Uitlaatgasturbo

Variabele turbinegeometrie (VTG)

Efficiency verhogende technologieën

Sportuitlaatsysteem

6-versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Besturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Stability Management (PSM)

Wielen

SPORT knop

Sport Chrono Pakket

Porsche Active Suspension Management (PA

Remmen

Airbags en Porsche Side Impact Protectio

Koprolbescherming

Lichtconcept

Interieur

Sportstuurwiel

Licht Design Pakket

Porsche Entry & Drive

Stoelen

Airconditioning

Bagageruimtes en opbergmogelijkheden

Hulpsystemen

De soundsystemen

Het nieuwe Porsche Communication Managem

Connect

Connect Plus

Diensten

Connect Apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment