Motor718 Cayman T

Motor

Het kloppende hart van elke Porsche: de motor. Ook bij de nieuwe 718 Boxster T en de 718 Cayman T modellen is de 2,0-liter turbo-boxermotor op slechts een paar centimeter afstand achter u geplaatst. Op een lage plek. Voor een optimaal voertuigzwaartepunt. Met directe benzine-inspuiting (DFI), VarioCam Plus en een geïntegreerde dry-sump-smering. Voor de reductie van de roetdeeltjes beschikken de 718 T modellen over een roetfilter en zodoende voldoen ze aan de emissienorm Euro 6d-TEMP. Het noodzakelijke regeneratieproces van het roetfilter wordt automatisch en onmerkbaar uitgevoerd. De 718 T modellen sprinten in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Met PDK en Launch Control verloopt die sprint in 4,7 seconden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een motor met een vermogen van 220 kW (300 pk) en een maximaal koppel van 380 Nm, dat dankzij de turbotechniek al bij 1.950 1/min beschikbaar is en dat tot 4.500 1/min blijft. Daarbij komt de hoogtoerige motorkarakteristiek, die kenmerkend is voor sportwagens. Kort samengevat: veel druk en een hoog toerental, in combinatie met een goede doseerbaarheid van het vermogen. En een topsnelheid van 275 km/u bij een koppel van 6.500 1/min. Zo kun je snel je hoofd leegmaken.

Krachtoverbrenging

De beste therapie bij een digitale overload: je op één ding concentreren. Op de volgende versnelling, bijvoorbeeld. Met de handgeschakelde 6-versnellings schakelbak zult u snel alles vergeten dat zich niet op de weg bevindt.

De schakelwegen zijn mede door de verkorte schakelhendel sportief kort, de schakelkrachten laag. Het gevolg: korte schakeltijden en een sportief, authentiek rijgevoel. Bovendien laat het schakelschema in de sportieve kleur rood zien wat er gebeurt. Nog opwindender wordt het rijden door het Sport Chrono Pakket. De dynamische tussengasfunctie zorgt bij een ingeschakelde SPORT- of SPORT PLUS-modus voor een optimaal toerental bij het terugschakelen, voor een nog emotionelere rijbeleving en uiteraard voor een indrukwekkende sound.

Voor extreem snel schakelen zonder onderbreking van de trekkracht is ook de 7-traps PDK met handmatige en automatische modus als meeruitvoering leverbaar.

Het 718 T idee

Exterieurdesign

Interieurdesign

Motor

Onderstel

Rijmodus schakelaar

Porsche Connect

Audiosystemen