Onderstel718 Cayman T

Onderstel

Er zijn dingen die met geen enkele app gesimuleerd kunnen worden. Zoals de ideale lijn in een haarspeldbocht. Precies op dat punt, in de apex van de bocht, wordt duidelijk waardoor een middenmotor-sportwagen zich kenmerkt: een laag gewicht, een lager en centrale zwaartepunt, een grote spoorbreedte, een lange wielbasis – en uiteraard een precies en lichtvoetig onderstel.

PASM sportonderstel

De nieuwe 718 Boxster T en 718 Cayman T hebben dankzij het PASM sportonderstel een bijzonder hechte band met de weg. De carrosserie is ten opzichte van de 718 basismodellen nog eens met 20 mm verlaagd. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) –de elektronische verstelling van het schokdempersysteem – regelt afhankelijk van wegdek en rijstijl actief en continu de schokdemperkracht voor elk wiel afzonderlijk. Het PASM heeft 2 instellingen: in de normale stand is de demping sportief-comfortabel, in de sportmodus sportief-straf. Het voelbare resultaat voor u: meer rijstabiliteit, meer comfort, meer performance.

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Het standaard Porsche Torque Vectoring systeem (PTV) verbetert de rijdynamiek en -stabiliteit. Het werkt met een variabele koppelverdeling bij de achterwielen en een mechanisch achteras-sperdifferentieel op de achteras. Bij een dynamische rijstijl wordt bij een stuurinslag het wiel aan de binnenzijde van de bocht iets afgeremd. Daardoor komt er tijdelijk meer aandrijfkracht vrij op het wiel in de buitenbocht, waardoor er een extra draai-impuls volgt in de ingeslagen richting. Hierdoor stuurt de auto direct en dynamisch de bocht in.

Het achteras-sperdifferentieel dat deel uitmaakt van PTV, heeft een asymmetrische sperwerking. Deze zorgt voor meer grip, bijvoorbeeld bij het accelereren uit bochten en op verschillende soorten ondergrond. Het resultaat: een goede dwarsdynamische autostabilisatie en een uitstekende grip. Veel souplesse bij elke snelheid – met een nauwkeurig instuur- en een harmonieus lastwisselgedrag. En uiteraard enorm veel plezier in bochten.

Het 718 T idee

Exterieurdesign

Interieurdesign

Motor

Onderstel

Rijmodus schakelaar

Porsche Connect

Audiosystemen