Hulpsystemen718 Cayman

Hulpsystemen

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

In combinatie met de Porsche Doppelkupplung (PDK) als meeruitvoering verkrijgbaar. Het regelt volledig zelfstandig de snelheid van uw 718 model, afhankelijk van de afstand tot het voertuig dat voor u rijdt. Radarsensoren in het front monitoren daarvoor de rijbaan voor de auto. Als u een bepaalde snelheid heeft ingesteld en een voor u rijdende auto nadert, verlaagt het systeem uw snelheid door de gastoevoer te verminderen of zachtjes bij te remmen. Net zolang totdat de van tevoren ingestelde afstand is gerealiseerd.

Uw 718 houdt nu de afstand tot de voorligger aan. Als dit voertuig nog verder vertraagt, verlaagt de adaptieve cruise control daarop ook uw snelheid – zo nodig tot u helemaal stilstaat. Verder zorgt het systeem ervoor dat het remsysteem stand-by is als de afstand tot de vooruitrijdende auto kleiner wordt. Als er een aanrijding dreigt, wordt u gewaarschuwd met een akoestisch en een optisch signaal. Ook wordt een korte remschok gegeven. Een door de bestuurder begonnen remactie wordt binnen bepaalde systeemgrenzen tot aan een noodstop versterkt.

Rijstrookwisselhulp

De als meeruitvoering leverbare rijstrookwisselhulp bewaakt met behulp van radarsensoren de dode hoek en de ruimte achter de auto. Boven een snelheid van 15 km/h waarschuwt het systeem de bestuurder door middel van een optisch signaal in de buitenspiegels voor voertuigen die met hoge snelheid van achteren naderen of die zich in de dode hoek bevinden.

Vooral op de snelweg zorgt de rijstrookwisselhulp voor meer comfort en veiligheid. Het systeem grijpt echter niet in en laat zich op elk willekeurig moment uitschakelen.

ParkAssistent en achteruitrijcamera

Met 4 onopvallende sensoren aan de achterzijde waarschuwt de tegen meerprijs leverbare ParkAssistent de bestuurder met een akoestisch signaal voor herkende obstakels. De frequentie van de signalen geeft de afstand tot het obstakel aan.

Tegen meerprijs is een uitbreiding van de ParkAssistent met 4 sensoren in de voorbumper leverbaar. Er wordt gewaarschuwd door middel van geluidssignalen en optisch met een schematische weergave van de auto op het centrale display.

Met de tegen meerprijs leverbare achteruitrijcamera verloopt nauwkeurig achteruit inparkeren en manoeuvreren stukken eenvoudiger. Dat gebeurt met behulp van het camerabeeld en met de dynamische hulplijnen die op het beeldscherm van het PCM verschijnen en die het traject aanduiden dat de auto bij de actuele wielstand aflegt.

Snelheidslimietindicator

De tegen meerprijs leverbare snelheidslimietindicator informeert u op basis van de camerabeelden via het beeldscherm van het PCM over snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en het einde van deze situaties.

Het 718 idee

Het principe van de middenmotor-sportwag

Karakter 718 Cayman

Exterieurdesign

Interieurdesign

Belangrijkste standaarduitrusting

Vermogen

Uitlaatgasturbo

Efficiency verhogende technologieën

Sportuitlaatsysteem

6-versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Besturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Stability Management (PSM)

Wielen

SPORT knop

Sport Chrono Pakket

Remmen

Airbags en Porsche Side Impact Protectio

Lichtconcept

Interieur

Sportstuurwiel

Licht Design Pakket

Porsche Entry & Drive

Stoelen

Airconditioning

Bagageruimtes en opbergmogelijkheden

Hulpsystemen

De soundsystemen

Het nieuwe Porsche Communication Managem

Connect

Connect Plus

Diensten

Connect Apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment