Exterieurdesign718 Cayman

Exterieurdesign

Doelgericht, niet speels. Zelfbewust, niet terughoudend. Laag, breed, vlak. Het design van de 718 modellen kenmerkt zich door sportieve, geprononceerde lijnen en duidelijk gedefinieerde vormen.

De horizontale vormgeving van de luchtinlaten laat het front nog breder ogen – wat voor een nog imposantere uitstraling zorgt. De spatborden? Typisch Porsche. Ze liggen hoger dan de voorklep en sluiten fraai aan op het design van de koplampen met hun markante binnenwerk en geïntegreerde led-dagrijverlichting.

De vormgeving van de zijkanten benadrukt het middenmotorconcept. De wielkasten zijn groot, om onderdak te bieden aan wielen tot 20 inch. Eén ding is duidelijk: de 718 modellen zijn niet gebouwd om in de garage te staan. Ze zijn gebouwd voor puur rijplezier. Het is dus niet meer dan logisch dat de vorm van de portieren de rijwind in de richting van de grote luchtinlaten in de zijkanten stuurt. Dat zorgt voor een optimale luchttoevoer richting de turbomotoren en daarmee voor een grote voorwaartse drang.

Een ander sportief detail: de buitenspiegels met V-vormige spiegelvoet.

De stoffen kap van de 718 Boxster oogt in gesloten toestand vlak, kenmerkend voor een sportwagen. Met een druk op de knop opent en sluit hij volautomatisch in 9 seconden – zelfs tijdens het rijden met een maximale snelheid van 50 km/h. De achterzijde van de 718 modellen staat symbool voor de sportieve topprestaties – en voor de topprestaties van onze designers. Hij oogt strakker, doelgerichter. En toch allesbehalve aangepast. De achterlichten zijn vlak, met een driedimensionaal binnenwerk. De horizontale achterlichten beschikken elk over 4 ledspots voor de remlichten. Een accentlijst tussen de achterlichten laat de achterzijde nog breder ogen.

De daarboven geplaatste spoiler schuift bij een snelheid van 125 km/h automatisch uit, vermindert de opwaartse druk en zorgt daarmee voor nog meer stabiliteit.

Het 718 idee

Het principe van de middenmotor-sportwag

Karakter 718 Cayman

Exterieurdesign

Interieurdesign

Belangrijkste standaarduitrusting

Vermogen

Uitlaatgasturbo

Efficiency verhogende technologieën

Sportuitlaatsysteem

6-versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Besturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Stability Management (PSM)

Wielen

SPORT knop

Sport Chrono Pakket

Remmen

Airbags en Porsche Side Impact Protectio

Lichtconcept

Interieur

Sportstuurwiel

Licht Design Pakket

Porsche Entry & Drive

Stoelen

Airconditioning

Bagageruimtes en opbergmogelijkheden

Hulpsystemen

De soundsystemen

Het nieuwe Porsche Communication Managem

Connect

Connect Plus

Diensten

Connect Apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment