Remmen718 Cayman

Remmen

In de sport gaat het om prestaties. Dat geldt zowel voor de motor als voor de remmen. Daarom beschikken de 718 modellen over vaste aluminium monobloc remzadels met 4 zuigers.

Bij de 718 Boxster en 718 Cayman zijn de remzadels zwart, bij de S­modellen rood. De remschijven hebben een diameter van 330 mm voor en 299 mm achter.

Voor een hogere vormvastheid, een lager gewicht en een beter drukpuntgedrag, ook bij extreme belasting, worden eendelige remzadels van het gesloten type toegepast.

De pedaalweg is kort, het drukpunt exact. De remschijven zijn geperforeerd en geventileerd voor meer remvermogen op nat wegdek en een optimale koeling.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Beproefd in de autosport: de tegen meerprijs leverbare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Bij de 718 modellen hebben de geventileerde keramische remschijven van de PCCB een diameter van 350 mm voor en achter – voor nog betere remprestaties.

Het PCCB beschikt over geel gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en vrijwel identieke remzadels met 4 zuigers op de achteras. Deze zorgen bij het afremmen voor een duidelijk hoge en vooral constante remdruk.

Vooral bij hoge belastingen zijn alle voorwaarden aanwezig om de remweg tot een minimum te beperken. Bovendien wordt afremmen bij hoge snelheden nog veiliger, dankzij de grote fadingvastheid van de PCCB.

Doorslaggevend voordeel van het keramische remsysteem is het extreem lage gewicht van de remschijven: ze wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. Het resultaat: een betere wegligging en meer rijcomfort, vooral op ongelijkmatig wegdek. Ook de souplesse en de handling van de auto nemen daarbij toe.

Het 718 idee

Het principe van de middenmotor-sportwag

Karakter 718 Cayman

Exterieurdesign

Interieurdesign

Belangrijkste standaarduitrusting

Vermogen

Uitlaatgasturbo

Efficiency verhogende technologieën

Sportuitlaatsysteem

6-versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Besturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Stability Management (PSM)

Wielen

SPORT knop

Sport Chrono Pakket

Remmen

Airbags en Porsche Side Impact Protectio

Lichtconcept

Interieur

Sportstuurwiel

Licht Design Pakket

Porsche Entry & Drive

Stoelen

Airconditioning

Bagageruimtes en opbergmogelijkheden

Hulpsystemen

De soundsystemen

Het nieuwe Porsche Communication Managem

Connect

Connect Plus

Diensten

Connect Apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment