Nieuws

[VIDEO] Prototype Taycan Cross Turismo getest door Autovisie

- De Porsche Taycan Cross Turismo doorliep de afgelopen weken zijn laatste tests in aanloop naar de wereldpremière op 4 maart. De Cross Turismo-prototypes hebben samen 998.361 testkilometers afgelegd, het equivalent van 25 rondjes om de aarde. Parallel aan de laatste testritten maakt een gecamoufleerde Taycan Cross Turismo sinds het begin van dit jaar een wereldwijde testtour met vertegenwoordigers van de media. In Nederland reed Peter Hilhorst van Autovisie als een van de eersten met de nieuwe Taycan-variant.

Testprogramma nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo doet ook Nederland aan

- De Porsche Taycan Cross Turismo doorloopt momenteel zijn laatste tests. Het uitgebreide Porsche-testprogramma vond plaats op racecircuits zoals de Nürburgring-Nordschleife en het Grand Prix-circuit in Hockenheim en op testlocaties over de hele wereld - waaronder Nardò in Zuid-Italië. Daarnaast werd de auto onder de zwaarste Afrikaanse omstandigheden getest, maar dan nagebootst op een testterrein van het R&D Porsche Center in het Duitse Weissach. De Cross Turismo-prototypes hebben samen 998.361 testkilometers afgelegd, het equivalent van 25 rondjes om de aarde. 

Strijdlustige Max Benecke vierde in hoofdrace Porsche TAG Heuer Esports Supercup

- Het virtuele circuit van Road Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia was de locatie voor het vijfde evenement van het seizoen in de Porsche TAG Heuer Esports Supercup. Met name de hoofdrace over 20 ronden bood volop spektakel. Ook Max Benecke, de Duitse coureur van het Nederlandse team Porsche24 driven by Redline, kwam goed voor de dag. Nadat hij tijdens het vorige evenement op Silverstone in de hoofdwedstrijd betrokken raakte bij een aanrijding en daardoor niet scoorde, wist hij ditmaal in de lange race tal van plaatsen goed te maken, zodat hij als vierde geklasseerd werd.

Porsche24 driven by Redline-coureur Max Benecke wil revanche op Road Atlanta

- Het verschil had nauwelijks groter kunnen zijn: na de vlakte van het Britse Silverstone komt de Porsche TAG Heuer Esports Supercup komende zaterdag in actie op de digitale versie van Michelin Raceway Road Atlanta, een circuit met een rijke historie in de heuvels van de Amerikaanse staat Georgia. Nadat hij op Silverstone in beide races geraakt werd en daardoor in de hoofdwedstrijd voortijdig uitviel, wil Max Benecke, de Duitse coureur van het Nederlandse team Porsche24 driven by Redline, op Road Atlanta revanche, zodat hij de eerste seizoenshelft met een goed resultaat kan afsluiten.

[VIDEO] AutoWeek test de achterwielaangedreven Taycan

- Porsche heeft onlangs een nieuwe, achterwielaangedreven versie van de Taycan onthult. De sportwagen beschikt over één krachtige elektromotor en is 90 kilo lichter dan de Taycan 4S. AutoWeek-redacteur Cornelis Kit zoekt uit wat precies de verschillen zijn: “Deze Taycan voelt heel solide en stuurt makkelijk de hoek om. De voorwielen hoeven enkel nog te sturen en dat gaat net even wat speelser dan bij de vierwielaangedreven versies.”