Nieuws

Porsche alsnog GTE-Am klassewinnaar Le Mans

- Het Porsche-klantenteam Project 1 is alsnog uitgeroepen tot winnaar van de GTE-Am klasse in de 24 uur van Le Mans. De Porsche 911 RSR met startnummer 56 passeerde de finish tijdens de 87e editie van Le Mans oorspronkelijk als tweede in zijn klasse. Naar aanleiding van de technische keuring na afloop van de race is de oorspronkelijke winnaar – de auto met startnummer 85 – echter gediskwalificeerd vanwege een technische onvolkomenheid. Dat betekent dat de 911 RSR van Porsche fabriekscoureur Jörg Bergmeister, Egidio Perfetti en Patrick Lindsey alsnog tot Le Mans-winnaar in de GTE-Am klasse is uitgeroepen.

Porsche 718 Spyder en 718 Cayman GT4: nieuwe puristische topversies met natuurlijk aangezogen zescilinder boxermotoren

- De Porsche 718-familie krijgt versterking. Met de nieuwe 718 Spyder en 718 Cayman GT4 plaatst Porsche twee bijzonder emotionele en krachtige topmodellen aan de top van de serie. Hun puristische karakter doet een beroep op sportwagenliefhebbers die willen genieten van ongefilterd rijplezier, zowel op de openbare weg als op het circuit. Voor het eerst delen de open 718 Spyder en de 718 Cayman GT4 met een vast dak de technische basis: de nieuw ontwikkelde 4,0-liter zescilindermotor met natuurlijke aanzuiging in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De boxermotor levert in beide modellen 309 kW/420 pk. Zowel de open als gesloten versie is uitgerust met zeer efficiënte aerodynamica, een volledig GT-chassis en krachtige remmen.

[VIDEO] Maximaal uithoudingsvermogen: Le Mans 2019

- Zaterdag 15 juni staat dé endurance race van het jaar weer te beginnen: Le Mans. ’s Werelds beroemdste race en zonder enige twijfel ook de zwaarste 24-uur in racen. De kampioenschapstitel gaat naar Kévin Estre (Frankrijk) en Michael Christensen (Denemarken) in de auto met startnummer 92, of Gianmaria Bruni (Italië) en de Oostenrijkse Richard Lietz in wagen 91. Net als in de zeer succesvolle race van vorig jaar zet Porsche tijdens Le Mans vier voertuigen in de GTE-Pro-klasse in. Drie klantenteams zorgen voor nog eens zes auto’s wat het totaal brengt op tien 374 kW/ 510 pk sterke Porsche 911 RSR’s.

20 vragen aan Julia Görges

- Ze was nog maar 16 toen ze haar eerste seizoen als prof speelde. Nu is de in Holstein geboren Julia Görges een van de beste tennisspeelsters ter wereld. Haar handelsmerk: de service. Tijdens het WTA-seizoen in 2018 sloeg ze de meeste aces, 492 in totaal. Begin januari 2019 won Görges het WTA-toernooi in Auckland, Nieuw-Zeeland. Bij de Porsche Tennis Grand Prix, die dit jaar van 20 tot en met 28 april in Stuttgart wordt gehouden, wil ze haar toernooizege van 2011 herhalen.