Nieuws

Nederlandse Porsche-coureur Larry ten Voorde mist nipt podium in 24 Uur van Le Mans maar wint internationale Cup-race

- Met de kersverse Porsche Mobil 1 Supercup-kampioen Larry ten Voorde, Supercup-rookie-kampioen Max van Splunteren en routinier Jeroen Bleekemolen stonden er drie Nederlandse coureurs met Porsche 911 RSR’s aan de start van de 88e editie van de 24 Uur van Le Mans. Ten Voorde en Van Splunteren namen bovendien deel aan de internationale Porsche Carrera Cup-race, die in het voorprogramma van de 24-uursrace gehouden werd. Daarin behaalde Ten Voorde de overwinning, terwijl hij samen met zijn teamgenoten in de 24-uursrace als vierde in de klasse slechts net naast het podium greep. Van Splunteren kwam eveneens sterk voor de dag tijdens zijn debuut in Le Mans en genoot van de ervaringen, maar zowel voor hem als voor Bleekemolen gold dat ze door incidenten geen rol speelden in de strijd om de ereplaatsen.

[VIDEO] De Porsche 911 Turbo S getest door The SuperCarDriver

- Presentator Matt van YouTube-kanaal The SuperCarDriver test de nieuwe Porsche 911 Turbo S om erachter te komen of de sportwagen nog steeds de beste alledaagse supercar is: “Wauw, wat is deze auto snel! Wanneer je het gaspedaal naar beneden duwt word je werkelijk afgeschoten! Met de 992-generatie heeft Porsche een snelle auto niet simpelweg nog sneller gemaakt; ze hebben een briljante auto nog beter gemaakt. De 911 Turbo S is nog steeds de koning van de supercars.”

Porsche in historisch design naar Le Mans, drie Nederlanders met 911 RSR

- Komend weekend - 19 en 20 september - vindt de 88e editie van de 24 Uur van Le Mans plaats. Met 19 overwinningen is Porsche het meest succesvolle merk in de historie van de Franse lange-afstandsklassieker. Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat Porsche er voor het eerst won. De beide fabrieks-911 RSR’s rijden daarom in een speciale ‘livery’. In de GTE-Am-klasse staan er maar liefst drie Nederlanders met een Porsche aan de start: de kersverse Supercup-kampioen Larry ten Voorde, Supercup-rookie-kampioen Max van Splunteren en routinier Jeroen Bleekemolen rijden allemaal met een 911 RSR.