Nieuws

Porsche 718 Spyder en 718 Cayman GT4: nieuwe puristische topversies met natuurlijk aangezogen zescilinder boxermotoren

- De Porsche 718-familie krijgt versterking. Met de nieuwe 718 Spyder en 718 Cayman GT4 plaatst Porsche twee bijzonder emotionele en krachtige topmodellen aan de top van de serie. Hun puristische karakter doet een beroep op sportwagenliefhebbers die willen genieten van ongefilterd rijplezier, zowel op de openbare weg als op het circuit. Voor het eerst delen de open 718 Spyder en de 718 Cayman GT4 met een vast dak de technische basis: de nieuw ontwikkelde 4,0-liter zescilindermotor met natuurlijke aanzuiging in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De boxermotor levert in beide modellen 309 kW/420 pk. Zowel de open als gesloten versie is uitgerust met zeer efficiënte aerodynamica, een volledig GT-chassis en krachtige remmen.

[VIDEO] Maximaal uithoudingsvermogen: Le Mans 2019

- Zaterdag 15 juni staat dé endurance race van het jaar weer te beginnen: Le Mans. ’s Werelds beroemdste race en zonder enige twijfel ook de zwaarste 24-uur in racen. De kampioenschapstitel gaat naar Kévin Estre (Frankrijk) en Michael Christensen (Denemarken) in de auto met startnummer 92, of Gianmaria Bruni (Italië) en de Oostenrijkse Richard Lietz in wagen 91. Net als in de zeer succesvolle race van vorig jaar zet Porsche tijdens Le Mans vier voertuigen in de GTE-Pro-klasse in. Drie klantenteams zorgen voor nog eens zes auto’s wat het totaal brengt op tien 374 kW/ 510 pk sterke Porsche 911 RSR’s.

20 vragen aan Julia Görges

- Ze was nog maar 16 toen ze haar eerste seizoen als prof speelde. Nu is de in Holstein geboren Julia Görges een van de beste tennisspeelsters ter wereld. Haar handelsmerk: de service. Tijdens het WTA-seizoen in 2018 sloeg ze de meeste aces, 492 in totaal. Begin januari 2019 won Görges het WTA-toernooi in Auckland, Nieuw-Zeeland. Bij de Porsche Tennis Grand Prix, die dit jaar van 20 tot en met 28 april in Stuttgart wordt gehouden, wil ze haar toernooizege van 2011 herhalen.

Porsches zorgen voor spannende actie tijdens Pinksterraces

- Porsches in diverse varianten waren dit weekeinde de smaakmakers tijdens de traditionele Pinksterraces op Circuit Zandvoort. Voor het eerst dit seizoen kwam de Porsche Carrera Cup Benelux op Nederlandse bodem in actie. De hoog aangeschreven merkencup met de raceversie van de Porsche 911 GT3 Cup zorgde in de beide races voor volop spektakel. Daarnaast was er de Nederlandse racepremière van de dit jaar nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in het kader van de Cayman Clubsport Trophy, een onderdeel van de Porsche Endurance Trophy Benelux. De 718 Cayman GT4 Clubsport bewees op Circuit Zandvoort eens te meer zijn kwaliteiten als ideale ‘gentlemen-raceauto’, met name voor lange-afstandsraces. In de Porsche Carrera Cup Benelux zette zich het beeld voort, dat ook tijdens de eerste twee raceweekeinden van het seizoen in België al te zien