Nieuws

Sterk 2018 voor Porsche: op pole position voor e-mobility

- Succesvol in een tijd van transformatie: Porsche AG heeft in 2018 het bedrijfsresultaat, de omzet, het aantal afleveringen en het personeelsbestand zien toenemen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 4,3 miljard euro, een stijging van 4% ten opzichte van 2017. De omzet steeg met 10% tot 25,8 miljard euro en de winstmarge bedroeg 16,6%. Porsche leverde in 2018 in totaal 256.255 auto’s af (+4%) en het personeelsbestand groeide met 9% tot 32.325 werknemers.

[VIDEO] Waarom N-markering banden het verschil maken voor elke Porsche

- Porsche rijden staat synoniem voor optimale prestaties. Een bewuste keuze voor het allerbeste, voor maximale handling, performance én een sublieme veiligheid. De banden vertalen die prestaties door naar het asfalt, waar ze pas echt tot hun recht komen. Instructeur Patrick Stam legt uit waarom N-markering banden – ontwikkeld door gerenommeerde bandenfabrikanten en goedgekeurd door Porsche - het verschil maken voor elk Porsche model.

Marathonprestatie van Porsche tijdens #SuperSebring

- Porsche staat van 13 tot en met 16 maart voor de sportieve uitdaging om vier concurrerende GT-teams tijdens twee langeafstandsraces in Sebring (VS) te begeleiden. Twee 510 pk sterke Porsches 911 RSR racen meer dan 1.000 mijl in de zesde ronde van het World Sportscar Championship WEC. Daarnaast gaan twee identieke Porsches op puntenjacht tijdens de 12-uursrace van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op hetzelfde circuit. Het raceweekend #SuperSebring vereist een grote hoeveelheid personeel en logistieke inspanningen voor Porsche - vergelijkbaar met de grootste GT-inzet van Porsche ooit tijdens Le Mans 2018.

Porsche Museum viert 50ste verjaardag van iconische 917

- Het Porsche Museum in Stuttgart-Zuffenhausen viert de 50ste verjaardag van de iconische 917, een halve eeuw nadat de beroemdste racewagen aller tijden in maart 1969 zijn debuut beleefde op de Autosalon van Genève. Het museum doet dit onder meer door het allereerste exemplaar van de 917 in de staat te herstellen zoals hij vijftig jaar geleden voor het eerst werd onthuld. De 917-001 onderging door de jaren heen verschillende veranderingen, maar is nu zo gerestaureerd dat zoveel mogelijk authentieke onderdelen behouden blijven, vertelt Achim Stejskal, directeur van het Porsche Museum.