Nieuws

Het beste van 2018: De 911 GT3 RS door Autovisie

- De Porsche 911 GT3 RS is de puurste snelheidsmachine van het sportwagenmerk. Met een atmosferische boxer die 9.000 toeren mag draaien, een oorverdovend motorgeluid, het spoilerwerk van een raceauto en een vlijmscherp weggedrag is dit misschien wel de heftigste Porsche van het moment. Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst reed in april met de GT3 RS op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring. En kwam tot een heldere conclusie: "Heftiger, puurder, effectiever wordt het niet. Wát een machine." 

Het beste van 2018: onthulling Mission E Cross Turismo

- Op de autotentoonstelling van Genève toonde Porsche afgelopen maart een studiemodel met vele talenten en een spectaculaire vormgeving: de Mission E Cross Turismo. Het emotionele design met opvallende offroad-elementen wordt gecombineerd met een innovatief bedieningssysteem, waar eye-tracking deel van uitmaakt. Met zijn laag uitgesneden motorkap tussen de gespierde voorspatborden laat de 4,95 meter lange Mission E Cross Turismo zijn verwantschappen met de 911 duidelijk zien. Andere opvallende elementen zijn de verticale ‘air curtains’ in de neus en de matrix led-koplampen.

Stuttgart, meer dan Porsche alléén

- Aan het einde van een jaar vol festiviteiten ter ere van het 70-jarig jubileum van Porsche sportwagens, reizen we af naar de stad waar het allemaal begon. Want wie Porsche zegt, denkt aan Stuttgart. En omgekeerd. Porsche is al bijna negen decennia lang onlosmakelijk aan deze stad verbonden. Maar Stuttgart is meer dan een autostad alléén. We bezochten de meest markante punten van Stuttgart in stijl: in een Porsche 991 GT3 Touring. De bruisende stad op 584 km afstand van Utrecht is de moeite van een bezoek meer dan waard.

De 911 GT3 RS Challenge – Level 5: De grote finale

- Wij wilden uitzoeken wie het beste de 911 GT3 RS kan beheersen en hebben daarvoor een buitengewone test georganiseerd. Deze test gaf ons een antwoord. Anto, de overall winnaar van de 911 GT3 RS Challenge, mocht in Barcelona met WEC-kampioen Timo Bernhard praten over hun race-ervaringen, vlak voordat hij plaats nam op de bestuurdersstoel van een 911 GT3 Cup tijdens de Master Cup Training. Hoe voelt het om een levenslange droom te vervullen? En zullen we Anto binnenkort weer zien op 's werelds beroemdste racecircuits? 

De nieuwe Porsche 718 T: de essentie van puur rijplezier

- Met de komst van de 718 T vertaalt Porsche het puristische design van de 911 T uit 1968 door naar de tweezits Boxster en Cayman. Beide 718 T-modellen danken hun pure rijplezier aan de 220 kW/300 pk sterke 4-cilinder turboboxermotor in combinatie met een 20 mm verlaagd PASM-sportonderstel, verkorte schakelwegen van de zesversnellingsbak, Porsche Torque Vectoring (PTV) inclusief mechanisch achterassperdifferentieel en het Sport Chrono Pakket. Als optie is de PDK-transmissie met dubbele koppeling beschikbaar. De levering start in eind februari 2019.