Nieuws

De nieuwe Porsche Macan S: meer kracht, meer balans, meer comfort

- Porsche breidt met de krachtige Macan S zijn compacte SUV-serie uit. Het model is voorzien van een nieuwe 3,0-liter V6-turbobenzinemotor met benzinepartikelfilter die 260 kW/354 pk en een maximum koppel van 480 Nm levert. Daarmee is hij 10 kW/14 pk en 20 Nm sterker dan zijn voorganger. De Macan S accelereert met het optionele Sport Chrono Pakket in 5,1 seconden naar 100 km/u; zijn top ligt op 254 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,9 l/100 km*. De Macan S profiteert mee van de innovaties die Porsche in zijn modellengamma doorvoert, inclusief de driedimensionale led-lichtstrip aan de achterzijde en het 100% connected Porsche Communication Management (PCM) met 10,9 inch touchscreen.

Nederlands debuut nieuwe Macan

- Dit weekend beleeft de nieuwe Porsche Macan zijn debuut bij de Nederlandse Porsche Centra. Hij is voorzien van een efficiënte 2,0-liter viercilinder turbo-benzinemotor met verbeterde verbrandingskamergeometrie en een benzinepartikelfilter. De nieuwe Macan heeft een verder verbeterd onderstel, dat voor nog meer comfort en rijplezier zorgt. Het typische Porsche design-DNA is ook bij de Macan direct zichtbaar. Kenmerkende details aan de achterzijde zijn bijvoorbeeld de driedimensionale led-lichtstrip en de 4-punts remlichten. De koplampen zijn standaard uitgevoerd met led-lichttechnologie. Er zijn vier nieuwe exterieurkleuren, waaronder mambagroen metallic. 

Hoofd interieurdesign Ivo van Hulten over de nieuwe 911

- Porsche's hoofd interieurdesign Ivo van Hulten praat Autoblog-redacteur Wouter Karssen bij over de nieuwe Porsche 911 (992) tijdens de onthulling van de auto in Los Angeles. Het was het eerste project bij Porsche waar de Nederlander van begin tot eind bij betrokken was. En hoewel de auto in alles herkenbaar is als een 911, laat Ivo ons zien welke grote designkeuzes zijn gemaakt om de auto weer helemaal van deze tijd te maken.