Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Klassiek vakmanschap: Porsche certificeert zes nieuwe Porsche Classic Technici

15 december 2017

In totaal zes technici van Porsche Centrum Leusden, Porsche Centrum Rotterdam, Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Classic Centrum Twente zijn gecertificeerd als Porsche Classic Technicus. Dat houdt in dat ze alle Classics van Porsche tot in detail kennen en alle voorkomende onderhouds- en reparatiewerkzaamheden perfect kunnen uitvoeren. Dat betekent: maximaal rijplezier voor de eigenaren van een klassieke Porsche en een belangrijke bijdrage aan het behoud van het erfgoed van het merk.

Klassieke Porsches kunnen tot in lengte van dagen maximaal rijplezier bieden als ze in topconditie worden gehouden. Precies dat is de focus van de Porsche Classic Training voor technici die al als gecertificeerd technicus werkzaam zijn in een Porsche Centrum.

Specialistenwerk

Klassieke Porsches hebben zeer specifieke eigenschappen en vereisen dus ook specialistisch onderhoud. Daarom volgen monteurs die opgeleid worden tot gecertificeerd Porsche Classic Technicus een speciale training in Stuttgart-Zuffenhausen, de thuisbasis van Porsche. De basistraining omvat vijf dagen. Daarbij is ‘modelkunde’ een belangrijk onderdeel. Hierbij gaat het om de kennis van alle klassieke Porsche modellen en van hun technische specificaties. Na deze training gaat het opleidingsprogramma de diepte in met de modules ‘reparatie luchtgekoelde motoren’, ‘reparatie transmissie voor modellen met luchtgekoelde motoren’, ‘diagnosetechnieken’, ‘brandstofvoorziening/ontsteking’ en ‘ondersteltechniek’. Als een technicus de afsluitende theorie- en praktijkexamens met goed gevolg afsluit, mag hij/zij zich Gecertificeerd Porsche Classic Technicus noemen. Onlangs zijn zes Porsche medewerkers in Nederland gecertificeerd: van Porsche Centrum Leusden en het Porsche Classic Center Twente elk twee monteurs en van Porsche Centrum Rotterdam en Porsche Centrum Eindhoven elk één technicus.

Fabrieksrichtlijnen, originele onderdelen

De opleiding tot gecertificeerd Porsche Classic Technicus staat niet op zichzelf. Om klassieke Porsches in topconditie te houden, werken de gecertificeerde technici uiteraard volgens de oorspronkelijke fabrieksrichtlijnen en maken ze gebruik van originele Porsche Classic Onderdelen. Porsche produceert deze onderdelen tot op de dag van vandaag. De pasvorm, het uiterlijk en de eigenschappen zijn 100% origineel. In veel gevallen is de kwaliteit van de ‘nieuwe’ Classic onderdelen zelfs beter dan van het origineel. Dit komt doordat waar mogelijk ook de nieuwste technische ontwikkelingen zijn toegepast. Samen met de gecertificeerde technici biedt Porsche daarmee een totaaloplossing voor het in topconditie houden van de klassieke modellen van het merk. En die oplossing is ook toekomstgericht: elke Porsche wordt ooit een klassieker.