Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Le Mans-winnaars gaan ook op de Nürburgring voor de hattrick

11 juli 2017

Het Porsche LMP1 team komt als Le Mans-winnaar en leider in het World Endurance Championship (WEC) aan de start bij de thuisrace op 16 juli: de 6 Uur van de Nürburgring. De Porsche 919 Hyrbid wordt hier uitgevoerd met een nieuw aerodynamicapakket dat voor veel downforce zorgt.

De 2017-editie van de 24 Uur van Le Mans was langeafstandsracen op zijn best. Hoogte- en dieptepunten wisselden elkaar af, maar uiteindelijk won de Porsche 919 Hybrid van Earl Bamber, Timo Bernhard en Brendon Hartley. Porsche heeft voor de 6 Uur van de Nürburgring een duidelijk doel: de race voor het derde achtereenvolgende jaar winnen.

Nieuw aeropakket voor de 919 Hybrid
In het WEC-seizoen 2017 zijn slechts twee aerodynamicapakketen toegestaan (voorheen drie). Tot nu maakte Porsche gebruik van een low downforce pakket dat ideaal was voor snelle circuits als Le Mans. Op de Nürburgring maakt de Porsche 919 Hybrid voor het eerst dit seizoen gebruik van een aerodynamicapakket met veel downforce, dat voor duidelijk hogere bochtsnelheden zorgt. Het nieuwe pakket werkte bij tests zeer goed.

Innovatief aandrijfconcept: twee energieterugwinsystemen
De 919 Hybrid is vergeleken met zijn voorganger uit 2016 voor 60 tot 70% nieuw. Het succesvolle aandrijfconcept bleef behouden. Dankzij een slim samenspel tussen een tweeliter V4-benzinemotor en twee energieterugwinsystemen (remenergie van de vooras en uitlaatgasenergie) ontwikkelt de aandrijflijn een systeemvermogen van circa 662 kW/900 pk. De 368 kW/500 pk sterke verbrandingsmotor drijft de achterwielen aan en bij het boosten stuurt de elektromotor zo’n 294 kW/400 pk naar de voorwielen. De daarvoor benodigde elektrische energie wordt opgeslagen in een vloeistofgekoelde Lithium-ion batterij.

Porsche aan de leiding in het WEC
Na drie van de negen WEC-races en met dubbele punten voor de 24-uursrace van Le Mans staat Porsche met 111 punten op de eerste plaats in het constructeurskampioenschap. Toyota staat tweede met 78,5 punten. In het rijderskampioenschap staan Le Mans-winnaars Bamber, Bernhard en Hartley op de eerste plaats met 83 punten. Ze hebben 17 punten voorsprong op de best geklasseerde Toyota-rijders. Regerend wereldkampioen Neel Jani en zijn partners André Lotterer en Nick Tandy staan met 28 punten momenteel vijfde in het rijdersklassement. Zij vielen bij de 24 Uur van Le Mans uit na meer dan tien uur aan de leiding te hebben gereden. Bij de 6-uursrace van de Nürburgring komen in totaal 29 auto’s uit in vier klassen. De race start op 16 juli om 13.00 uur.