Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

"Niet bang voor de toekomst"

17 oktober 2017

Afgelopen weekend publiceerde het Financieele Dagblad een uitgebreid artikel over de toekomst van Porsche. CEO Oliver Blume vertelt daarin waarom Porsche die met het volste vertrouwen tegemoet ziet.

"Het is duidelijk: Porsche wil vooruit. En liefst met de snelheid die deze onderneming van zijn sportauto's gewend is. Op het hoofdkantoor van Porsche, in Stuttgart-Zuffenhausen, wordt de nieuwe toekomst strak geregisseerd. 'U denkt toch niet dat wij bang zijn voor een toekomst met zelfrijdende en volledig elektrische auto's? Wij gaan juist enorm van de technologische vooruitgang profiteren', zegt Oliver Blume (46), ceo van Porsche AG, zelfverzekerd. De liefde voor auto's zit Blume in het bloed. Hij werd geboren in Braunschweig, op een steenworp afstand van het hoofdkwartier van Volkswagen in Wolfsburg, en hij heeft van jongs af aan bij Volkswagen Group gewerkt. 'Elektrisch rijden is voor ons niets nieuws', vervolgt hij. 'Ferdinand Porsche bouwde ruim een eeuw geleden­ al de allereerste hybride auto, voorzien van een elektromotor. Dat concept sloeg toen niet aan, maar hij bewees destijds al een pionier te zijn.' Over twee jaar komt de eerste volledig elektrische sportauto op de markt: de Mission E. Blume is ervan overtuigd dat hij veel kopers zal trekken. 'Zolang hij er maar uitziet en rijdt als een echte Porsche. En dat doet hij.'

Na de Mission E volgt een grote, eveneens volledig elektrische, SUV. Waarmee Porsche nog maar eens wil benadrukken dat het vaart zet achter het elektrisch rijden.

Nu de elektronica de macht grijpt in elke Porsche, is ook de volledig zelfrijdende Porsche niet meer ver weg. Met de nieuwe Cayenne wordt al een eerste stap gezet: af en toe mogen de handen van het stuur. Maar was het niet juist die rijbeleving, de emotie van het zelf sturen, waardoor mensen voor een sportauto kiezen? 'Ja', zegt Blume. 'En daarom zul je in een Porsche altijd ook zelf kunnen blijven rijden. Wij zullen nooit een Porsche uitbrengen zonder stuur. Ik kan me ook niet voorstellen dat zelf sturen ooit wordt verboden. Dan moet er technologisch en wettelijk gezien wel heel veel gebeuren.""

Lees het volledige artikel op: https://fd.nl/fd-persoonlijk/1222389/porsche-is-niet-bang-voor-de-toekomst.