Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Nieuw in de Panamera-lijn: Executive en V6 turbo-modellen

10 november 2016

Porsche grijpt de autotentoonstelling van Los Angeles aan om nieuwe modellen binnen de Panamera range te presenteren: de Panamera Executive met verlengde wielbasis en de Panamera en Panamera 4 met de nieuwe 243 kW/330 pk sterke V6 turbo benzinemotor.

Met een vermogen van 243 kW/330 pk is de nieuwe V6 turbomotor voor de achterwielaangedreven Panamera en de Panamera 4 met vierwielaandrijving 20 pk krachtiger dan de corresponderende krachtbron in zijn voorganger. Desondanks is zijn gemiddelde verbruik tot 1,0 l/100 km lager. De nieuwe motor is ook beschikbaar voor de Panamera 4 Executive met verlengde wielbasis

De nieuwe Panamera Executive

De Panamera Executive is met zijn verlengde wielbasis (+150 mm) ook een auto om in gereden te worden. Er zijn vier varianten leverbaar: Panamera 4 Executive (243 kW/330 pk), Panamera 4 E-Hybrid Executive (340 kW/462 pk), Panamera 4S Executive (324 kW/440 pk) en Panamera Turbo Executive (404 kW/550 pk).

Exclusieve standaarduitrusting

De Executive uitvoeringen vallen naast de verlengde wielbasis op door hun exclusieve standaarduitrusting met onder meer een groot panoramisch dak, verwarmde, meervoudig elektrisch instelbare comfortstoelen voor en achter, een oprolbaar zonnescherm achterin en adaptieve luchtvering met elektronisch geregelde demping (Porsche Active Suspension Management/PASM). De Panamera 4S en Panamera Turbo Executive voegen daar onder meer achterasbesturing en soft-close deuren aan toe. Specifiek voor de Panamera Turbo Executive zijn automatische airconditioning met 4 zones en led-koplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS). Alle Panamera Executive modellen zijn optioneel leverbaar met een grote middenconsole achter. Deze is te voorzien van geïntegreerde vouwtafels en een inductieve antenne-verbinding voor een extra smartphone. Het exterieur is verder te individualiseren met het SportDesign Pakket.

Entertainment op maat

De Panamera Executive modellen zijn ook leverbaar met de nieuwste generatie Porsche Rear Seat Entertainment. De op de achterzijde van de voorstoelen bevestigde 10,1-inch displays zijn uitneembaar. Zo wordt de achterbank van de Panamera Executive desgewenst een digitale werkplek. De displays zijn buiten de auto ook als tablet te gebruiken.

De nieuwe Panamera en Panamera 4 met de 243 kW/330 pk sterke V6 turbomotor worden evenals de Panamera Executive modellen medio 2017 op de markt verwacht.

De consumentenadviesprijzen:

Panamera: € 108.000

Panamera 4: € 114.000

Panamera 4 Executive: € 125.200

Panamera 4 E-Hybrid Executive: € 123.800

Panamera 4S Executive: € 154.100

Panamera Turbo Executive: € 207.700