Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Nieuwe Panamera: testprogramma in Zuid-Afrika

03 juni 2016

Voordat een Porsche in productie gaat, wordt hij onderworpen aan een zeer zwaar testprogramma. De nieuwe Panamera reisde daarvoor af naar Zuid-Afrika.

Onder een zinderende zon rijdt een colonne gecamoufleerde GT’s over stoffige wegen vol stenen. Keer op keer worden auto en inzittenden door elkaar geschud: weer een gemene kuil. In deze omgeving en onder deze omstandigheden wordt een nieuwe auto tot het uiterste gepusht. Dit is testen op zijn extreemst. En precies dat is nodig om perfectie te bereiken.

Van subtropisch naar dor

Het ontwikkelingsteam van Porsche heeft niet voor niets voor Zuid-Afrika gekozen. Op de route van Franschhoek aan de voet van de Drakensbergen via kustplaats Hermanus naar de ‘Little Karoo’ kwam het team een ongekende variëteit aan weersomstandigheden, landschappen en wegen tegen: van extreme dorheid tot een subtropisch klimaat, van woestijn tot berglandschap en van zandpad tot snelweg.

Terug naar Weissach

Het extreme testprogramma in Zuid-Afrika heeft een goede reden: in de nieuwe Panamera is alles nieuw. Niet alleen de motoren, transmissies en onderstel, maar ook het bedieningsconcept van het interieur. Al deze elementen zijn in Zuid-Afrika in de meest letterlijke zin van het woord op de proef gesteld. Mede op basis van de bevindingen in Zuid-Afrika krijgt de nieuwe Panamera zijn ‘final touch’ in het ontwikkelingscentrum in Weissach. En dat bekent dat de tweede generatie Panamera binnenkort klaar is – voor elke weg ter wereld.