Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Nu al historisch: eerste Porsche Classic Day op 18 juni

03 mei 2016

Op zaterdag 18 juni verzorgt Pon Porsche Import de eerste Porsche Classic Day. Op de Pon-campus in Leusden krijgen eigenaren en fans alle kans om zich onder te dompelen in de historie van het merk Porsche. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld genieten van een Concours d’élégance en van de finish van de Porsche Classic Challenge met 140 klassieke Porsches. Daarnaast is er aandacht voor ‘40 jaar Transaxle’ en is de start van de 24 Uur van Le Mans live te volgen. De toegang tot de Porsche Classic Day is gratis.

Bij de eerste Porsche Classic Day in Leusden staat één ding centraal: genieten van klassieke Porsches. Dat begint met het Concours d’élégance dat in samenwerking met de officiële Nederlandse Porsche Clubs wordt georganiseerd. Bij dit concours zijn vele klassiekers van het merk te bewonderen, niet alleen modellen met (luchtgekoelde) boxermotoren, maar ook Porsches zoals de 924 en de 928. De winnaar van het concours wordt tijdens het evenement bekend gemaakt.

Finish Porsche Classic Challenge

De Porsche Classic Day staat ook in het teken van actie. De Pon-campus is op 18 juni namelijk ook het passende decor voor de aankomst van de Porsche Classic Challenge, een rally voor klassieke Porsches die drie dagen eerder start bij de Porsche fabriek in Leipzig. Bezoekers van de Porsche Classic Day kunnen de aankomst van maar liefst 140 klassieke, veelal luchtgekoelde Porsches live meemaken - een feest voor alle zintuigen.

40 jaar Transaxle

In 1976 kwam de Porsche 924 op de markt, de eerste Porsche die werd geconstrueerd volgens het transaxle-principe: motor voorin een aandrijving en versnellingsbak achterin. Ook de 944 en de 968, de opvolgers van de 924 en de 928 met zijn achtcilinder motor, maakten gebruik van deze opzet die voor een optimale gewichtsverdeling en daarmee voor een uitgebalanceerd en dynamisch weggedrag zorgt. Ter ere van het Porsche transaxle jubileum is er op de Porsche Classic Day een speciale expositie van deze modellen.

Beeld, geluid en meer

De Porsche Classic Day heeft nog meer bijzondere ingrediënten. Zo is er een bioscoop waar historische films en documentaires over Porsche worden vertoond. Ook is vanaf 15.00 uur de start van de 24 Uur van Le Mans live te volgen. Porsche haalde bij deze legendarische 24-uursrace vorig jaar een 1-2-overwinning en gaat dit jaar voor een herhaling van dat klinkende resultaat. Ook zijn alle Nederlandse Porsche centra en de officiële Nederland Porsche Clubs vertegenwoordigd. Bij de Porsche Driver’s Selection Shop is officiële Porsche merchandise verkrijgbaar en de Porsche markt is de plek voor Porsche memorabilia.

Gratis toegang

De Porsche Collectors Day op 18 juni in Leusden is gratis toegankelijk voor alle Porsche fans. Porsche rijders kunnen hun auto parkeren op het evenementterrein. Hiervoor is inschrijving noodzakelijk. Bovendien is het aantal plaatsen beperkt - parkeerplaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving. Liefhebbers die niet met een Porsche komen, kunnen gratis parkeren in de onmiddellijke omgeving. Zij kunnen kosteloos gebruik maken van shuttles die pendelen tussen de parkeer- en evenementlocatie.