Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Parade Europe 2018

01 juni 2018

Nederland is vanaf morgen tot en met 3 juni gastland van de Porsche Parade Europe 2018. Porsche Centrum Leusden is daar aanwezig met een echte klassieker, de Porsche 911 Targa van de rijkspolitie.  De Nederlandse Porsche Club (NPC) die het internationale Porsche event organiseert, verwacht meer dan tweehonderd Porsche-eigenaren uit Europa en ook daarbuiten die met hun sportwagens naar Nederland komen. De deelnemers krijgen een programma voorgeschoteld waarbij de diversiteit van Nederland in volle glorie wordt getoond. Het publiek kan zaterdag 2 juni meegenieten als de deelnemende Porsches bijeenkomen in Almere.

De Porsche Parade wordt sinds 1990 elke twee jaar in een ander Europees land gehouden. Dit jaar trekken de Porsche-rijders tijdens het meerdaagse treffen met elkaar op in een programma met rally’s, toertochten en bezoeken aan typisch Nederlandse bezienswaardigheden, van molens en gemalen tot duinen en grachten. De Nederlandse Porsche Club heeft het estafettestokje overgenomen van Slovenië en Kroatië, die het evenement in 2016 voor hun rekening namen.

De NPC is achter de schermen jaren bezig geweest om het internationale event naar Nederland te krijgen. Na een ronkende presentatie werd ons land door de gezamenlijke voorzitters van de Europese Porsche-clubs aangewezen als gastland in 2018. De keuze viel op Nederland vanwege de diversiteit, zowel op economisch niveau als op het gebied van natuurlijke schoonheid. Hoewel het voor ons Nederlanders doodgewoon is, zijn buitenlanders verrast wanneer ze horen dat een groot deel van het vlakke Nederland zich onder zeeniveau bevindt en dat we worden beschermd door duinen en dijken. En hoewel Nederland een dichtbevolkt land is, is er nog steeds voldoende ruimte om comfortabel te wonen en is het wegennet hier voor autoliefhebbers een walhalla.

Almere

Het hoogtepunt van de Porsche Parade Europe 2018 is voor zowel de deelnemers als bezoekers op zaterdag 2 juni. Na een toertocht door Flevoland arriveren de gasten in een lang lint van Porsches rond 11.30 uur op de Esplanade in Almere Centrum. Burgemeester Franc Weerwind opent rond 12.30 uur het Concours d’élégance, waarbij een deskundige jury de auto’s beoordeelt. Ook het publiek kan zijn stem laten horen en een favoriet kiezen. Daarmee zijn exclusieve Porsche-prijzen te winnen.

De NPC verwacht een doorsnee van de Porsche-modellen tijdens het event te ontvangen. Zij representeren de zeventigjarige geschiedenis van de sportwagens van het merk die in juni 1948 startte en die Porsche deze maanden wereldwijd viert. Naast de bijzondere verzameling sportwagens uit Stuttgart-Zuffenhausen en Leipzig heeft de club ervoor gezorgd dat er in de polderstad nog veel meer is te zien en te beleven. Zo staat er in Almere een uitgebreide collectie van originele Nederlandse politie-Porsches en kunnen bezoekers een bandenwisselpitstop naspelen waarmee ze kans maken op Porsche-prijzen. Op het Weerwater geven prof-flyboarder Mo Ketabi en de Nederlands Kampioen Flyboarden Bo Krook een flyboardshow. Porsche AG stuurt twee grote trucks naar Nederland waarin producten van Porsche Tequipment en Porsche Selection te zien en te koop zijn.

De prijsuitreiking van het Concours d’élégance en de publiekswinnaars vindt rond 15.00 uur plaats. Na de prijsuitreiking rijden de auto’s in een parade door het centrum. De route loopt van de Esplanade, via de Diagonaal, Traverse en de Schutterstraat naar de Grote Markt. Hier staat een groot podium waar alle Porsches stuk voor stuk overheen rijden zodat het aanwezige publiek ze extra goed kan bekijken.

Op www.porscheparadeeurope2018.com staat een volledig overzicht van het programma en meer informatie over de route.