Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche start testfase opvolger 911 RSR raceauto

17 mei 2016

De 911 RSR, de meest succesvolle GT-raceauto van 2015, wordt in 2017 opgevolgd door een compleet nieuwe bolide. De nieuwe racer voor de GTE/GTLM-klasses heeft de ‘rollout’ op de testbaan in Weissach succesvol afgewerkt. Nu starten de praktijktesten op diverse internationale circuits.

Na de eerste testruns in Weissach kreeg de meerderheid van alle Porsche fabrieksrijders de gelegenheid om een eerste indruk te krijgen van de nieuwe 2017 GTE raceauto. Marco Ujhasi, Overall Projectmanager GT Works Motorsport bij Porsche daarover: “Het is ongebruikelijk om al bij een eerste test vele rijders in actie te laten komen. Maar omdat al onze fabrieksrijders betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe auto, hebben we iedereen die in de gelegenheid was een paar ronden laten rijden.”

Eerste race in Daytona

de eerste race-inzet voor de opvolger van de 911 RSR staat gepland voor de 24-uursrace van Daytona in januari 2017. Het gebeurt maar zelden dat een compleet nieuwe raceauto debuteert bij een 24-uursrace. Porsche gaat deze uitdaging echter vol vertrouwen aan: de ontwikkeling van de nieuwe bolide verloopt perfect volgens plan en schema.