Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

‘Porsche Victory 2016’ nu verkrijgbaar

14 december 2016

Net als in 2015 won Porsche dit jaar de 24 Uur van Le Mans, en net als vorig jaar schreef de Nederlandse auteur René de Boer onder de titel ‘Porsche Victory’ een uitvoerig boek om dit succes te documenteren. Naast de prestaties van de beide Porsche 919 Hybrids in de LMP1-klasse komen uiteraard ook de 911’s in de GT-klassen aan bod. ‘Porsche Victory 2016’, met een voorwoord van zesvoudig Le Mans-winnaar Jacky Ickx, tekst in het Duits, Engels en Frans en zo’n 440 full-colour-foto’s op 192 pagina’s in hardcover, verscheen bij de Duitse uitgever Gruppe C Verlag en is nu overal verkrijgbaar.

De beslissing in de 24 Uur van Le Mans was dit jaar ronduit spectaculair. Na een lekke band in de slotfase leek Porsche nagenoeg kansloos voor de overwinning, maar drie minuten voor het einde viel de leidende Toyota stil als gevolg van een technisch defect. Daarmee was de weg vrij voor coureurs Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb om de 18e overwinning voor Porsche in de Franse lange-afstandsklassieker veilig te stellen. Voor de Porsche 919 Hybrid, de uitermate geavanceerde Porsche-lange-afstandsraceauto, was het na het succes van 2015 de tweede Le Mans-zege op rij. “Ik was dit jaar voor de 20e keer in Le Mans, maar zo’n spannende beslissing maakte ik ook nog niet eerder mee”, zegt auteur René de Boer.

Van de presentatie van de auto tijdens de tests op het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk via de testdag in Le Mans, de technische keuring, de vrije training en de kwalificaties, de warm-up en de race worden alle activiteiten in en om de 24 Uur van Le Mans 2016 in woord en beeld belicht. Ook impressies van de sessies met de handafdrukken van de winnaars van vorig jaar, de Porsche-persconferentie en de rijdersparade in de stad ontbreken niet. Uitgebreide technische gegevens van de Porsche 919 Hybrid en de Porsche 911 RSR, informatie over alle deelnemende Porsche-coureurs, uitgebreide tekstportretten van de drie racewinnaars, feiten en cijfers en uitslagen ronden het boek af.

‘Porsche Victory 2016’ van René de Boer (ISBN: 978-3-928540-85-8) kost 40 Euro (excl. Verzendkosten) en is te bestellen bij de boekhandel of via www.gruppec-verlag.de.