Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Terugblik op de Porsche Lentemeeting

10 april 2017

Voor ruim driehonderd klanten van Porsche Centrum Leusden begon de lente zondag 2 april behoorlijk te kriebelen. Zij waren aanwezig bij de Porsche Lentemeeting 2017 die de dealer samen met evenementenbureau Carevents organiseerde. Geholpen door het mooie weer kwam een dwarsdoorsnee van wat Porsche in de loop van jaren heeft gebouwd naar het Porsche feest; van vroege luchtgekoelde 356A’s tot late 991’s. Maar ook vele Transaxles, Boxsters, Caymans, Cayennes, Macans en Panamera’s.

De Lentemeeting werd voor de twaalfde keer gehouden. Dit jaar vond de samenkomst van het treffen plaats bij Landgoed Zonheuvel op de Utrechtse Heuvelrug. Organisator Carevents had een prachtige lenterit uitgezet in samenwerking met de stichting 911Events. De rit van zo’n vijftig kilometer voerde over prachtige secundaire wegen door de provincie Utrecht. Vanwege de grote opkomst waren de Porsches in groepen ingedeeld. Deelnemers konden daarnaast wandelen door de Kaapse Bossen, het natuurgebied op de stuwwal Utrechtse Heuvelrug dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Verder waren er leuke stands en was er (kinder)entertainment. Maar voor de meeste bezoekers begon het Porsche feestje al op het parkeerterrein; daar stonden de Porsches waar het allemaal om draaide. Porsche Centrum Leusden had diverse nieuwe modellen meegenomen waarmee de gasten onder begeleiding een tour konden maken. Zij konden rijden in de laatste generatie van de 991, de spraakmakende 718, de nieuwe Panamera en Macan.

Bijpraten
Wat ooit is gestart met een gezellige bijeenkomst van zeven Porsches is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze Porsche meeting. Elk jaar neemt het aantal deelnemende Porsches opnieuw toe. Zowel bij de cliënten van Porsche Centrum Leusden als in de Nederlandse en Belgische Porsche-wereld staat de meeting bekend als de traditionele start voor het nieuwe Porsche seizoen. Het zijn bijeenkomsten waarbij Porsche liefhebbers kunnen bijpraten over het sportwagenmerk dat hun bindt. Daarnaast biedt de Porsche Lentemeeting de deelnemers traditioneel de gelegenheid om gezamenlijk een routes te rijden.