Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Groningen is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Alles over de Porsche Taycan

De nieuwe Porsche Taycan is een unicum. Hij staat met zijn honderd procent elektrische aandrijving symbool voor de evolutie van de autowereld voor de komende jaren, terwijl hij van een sportwagenmerk komt dat sinds 1948 briljante verbrandingsmotoren heeft gemaakt. De Taycan brengt typische Porsche-prestaties samen met connectiviteit en gebruiksgemak voor alledag. De vierzits sportwagen met nul emissie is hiermee een nieuw Porsche-icoon met 100 procent Porsche-DNA.

Welkom op onze Porsche Taycan pagina. Boordevol informatie over de elektrische sportwagen van Porsche.

Klik hier om de Porsche Taycan te configureren

Ferdinand Porsche was als tiener al gefascineerd door elektriciteit. Al in 1893 installeerde hij als 18-jarige ingenieur een elektrisch verlichtingssysteem in het huis van zijn ouders. De eerste voertuigen die hij ontwierp waren ook elektrisch. Strikt genomen is het startschot voor Porsche E-Performance dus al zo’n 120 jaar gegeven toen Porsche de Egger-Lohner ontwierp. Het voertuig dat er uit zag als een paardenkoetsje – maar dan zonder-paard - was de allereerste elektrische auto ter wereld.

Egger-Lohner Taycan

Het idee werd meer dan honderd jaar later nieuw leven ingeblazen met de ontwikkeling van lithium-ionbatterijen. Die zijn geschikt voor gebruik in voertuigen en voldoen zo aan de steeds strengere wettelijke uitstooteisen. Elektrische aandrijfsystemen kwamen opnieuw in beeld. De Cayenne S Hybrid effende in 2010 bij Porsche de weg voor elektromobiliteit. De 380 pk sterke Panamera S Hybrid was als eerste volledige hybride in de luxe autoklasse en in 2011 zelfs de zuinigste Porsche ooit.

De elektrische aandrijving is dus diep geworteld in het bestaan van Porsche. In 2015 toonde Porsche met de studiemodellen Mission E en Mission E Cross Turismo zijn visie op een nieuw tijdperk met volledig elektrische sportwagens met vier afzonderlijke stoelen, vier portieren, twee bagageruimtes en een elektrische aandrijving met typische Porsche E-Performance. Gecombineerd tot een harmonieus totaalconcept waarbij de onmiskenbare Porsche vormgeving wordt gekoppeld aan een geoptimaliseerde aerodynamica die op maximaal presteren is gericht. Die visie heeft geleid tot de nieuwe Taycan die we straks onthullen, de eerste honderd procent elektrische sportwagen met de ziel van een Porsche.

Uitgebreide informatie over de Porsche Taycan.
Het moment is aangebroken. De Porsche Taycan staat nu bij ons in de showroom in Groningen.
Er is veel te vertellen over deze nieuwe elektrische sportwagen van Porsche. Deze informatie hebben we verdeeld over een viertal blogartikelen die hieronder verdeeld zijn.

Mocht u na het lezen van deze artikelen vragen hebben, dan horen wij u graag. Wij zijn bereikbaar op 033 49 49 911.
 

Taycan Elektrificatie

Taycan Design

Taycan Performance

Taycan Service